Pagina's

donderdag 17 maart 2016

Blenden met Promarkers

Hallo allemaal.

Ik laat jullie vandaag een kaartje zien met een bloemenstempel van Penny Black, die ik heb ingekleurd met Promarkers op een zelfgemaakte achtergrond met Brusho. 


Brusho werkt een beetje hetzelfde als bister....je bevochtigt het papier een beetje met een minimister en strooit er wat Brusho poeder op. Daarna nog even wat water erover, tot je het gewenste effekt hebt gekregen. 
Om de bloemen in te kleuren heb ik een Promarker met de kleur paars genomen EN de blender van Promarker. (mag natuurlijk ook een Flexmarker blender zijn)  Je zet de blokpunt van de blendermarker op de punt van de kleur en je ziet als het ware dat de kleur uit de punt van de marker wat terugtrekt en zich vult met blendervloeistof.  Zie foto.


Hierna sluit je de blender weer met de dop en pakt de Promarker om mee te kleuren. Je kunt nu een perfekte overgang maken van licht naar donker en zoals je ziet is de kleur in de marker weer helemaal terug. 


Zo heb ik alle blaadjes van de bloemen ingekleurd en het is een hele leuke manier om de bloemblaadjes wat op te lichten



Dit kan ook met twee kleuren, zelfs met hele felle zoals deze geel-rode bloemen, die ik in elkaar heb over laten lopen door de gele kleur in de rode stift te laten lopen. De achtergrond is met de Katzelkraft  blokkenstempels en distress inkt gemaakt.


Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd om ook eens met deze techniek iets in te kleuren. Je zult zien hoe verrassend het werkt, zonder dat je dure chameleonmarkers hoeft aan te schaffen. Bij CreaMiep verkopen ze alle kleuren Promarkers voor een hele lage prijs en met een paar kleuren kun je dus al eindeloos variëren. 

Creatieve groetjes,

5 opmerkingen:

Bedankt voor je bezoekje. Laat je een berichtje achter? Dat vinden wij natuurlijk helemaal geweldig. Dank je wel.

(Sorry we moeten een Woordverificatie doen, we worden erg lastig gevallen door spammers.)